Putoline Oil MPA TRG Team naar winst in Francorchamps!
zondag, 11 augustus 2013 20:24

Putoline Oil MPA TRG Team naar winst in Francorchamps!


  

Randy Gevers heeft samen met Allard Kerkhoven (Kawasaki) en Tim van Ooijen (Suzuki) een prachtige prestatie geleverd door op zaterdag de 6 uurs race in het Belgische Francorchamps in de klasse 1000 inter te winnen. In deze klasse rijdt elke rijder op zijn eigen motor. Tijdens de pitstops worden daarom de transponders te worden overgezet.De winst krijgt nog meer glans wanneer je in beschouwing neemt dat Randy voor het eerst op een BMW plaats nam en dat Tim van Ooijen op een 600 cc machine zijn rondjes draaide. “Het was een mooie ervaring. Het gaat er niet eens om echt hele snelle rondetijden te rijden. Het is belangrijk om constante rondetijden neer te zetten. Door op de grens te rijden pak je misschien nog één seconde per ronde maar daar win je de race niet mee. Dat maakt het verschil niet na zes uur racen. Het teamwork is natuurlijk wel belangrijk. Het hele team heeft een puike prestatie geleverd. En met de superbike races op zondag in het vooruitzicht was het een mooie gelegenheid om lekker veel rondjes te rijden om de BMW beter te leren kennen. Daar was ik overigens al meteen goede vriendjes mee. Met de vierde trainingstijd na de ONK kwalificatie kon ik laten zien dat ik het nog niet ben verleerd. En ik denk dat het nog sneller kan ook. Ten opzichte van de Aprilia merk ik dat de BMW met name veel meer snelheid in huis heeft. Al met al een resultaat dat het team weer eens nodig had na alle tegenslag van de voorbije maanden”.


Duidelijk merkbaar was dat de sfeer heel anders is tijdens zo’n endurance wedstrijd. In de pits is veel bedrijvigheid en constant wordt er op het scherm gekeken naar de verrichtingen van de rijders. Met name in het laatste uur was de spanning bij alle teamleden en aanhang voelbaar. Zeker toen de eerste plaats werd overgenomen van de Belgische equipe van Nicky de Wit en Arnaud de Kimpe.

In het overall klassement werd ook nog eens een tweede plaats behaald. Alleen de winnaars van de Trophy klasse, Raymond Schouten en Didier van Keymeulen waren sneller.

Laatst aangepast op maandag, 12 augustus 2013 19:25
 

copyright Randy Gevers© Alle rechten voorbehouden.     ontwerp & realisatie: Epulz reclame