Bevredigend resultaat ondanks problemen
zondag, 11 augustus 2013 20:24

Bevredigend resultaat ondanks problemen!

In het eerste weekend van september werden de uitgestelde Paasraces verreden op het TT-Circuit van Assen. De wedstrijden konden in april geen doorgang vinden in verband met de sneeuwval en de lage temperaturen tijdens het Paasweekend. Alle klassen kwamen tweemaal aan de start.


Op vrijdag werden al een aantal vrije trainingen afgewerkt. Dat kwam goed uit want zo kon de Aprilia na de werkzaamheden die er afgelopen maand aan zijn verricht  weer even goed afgesteld en geprepareerd worden. Op zaterdag volgden zoals gewoonlijk twee kwalificatietrainingen. Gelukkig voelde alles al weer wat beter aan, nog niet optimaal maar wel wat beter. Het accelereren uit de bochten moet nog beter. De motor reageert te schokkerig. Het vermogen komt er niet vloeiend uit. Daar valt zeker nog veel winst te behalen. Gelukkig is het stuurgedrag prima en kan daar wat winst worden behaald. Na de eerste kwalificatie stond de naam van Randy op de voorlopige achtste startplaats. Door wat gespetter bleven de meeste coureurs de tweede kwalificatie binnen of verbeterden hun tijd niet zodat zondag vanaf het  midden van de derde startrij vertrokken mocht worden.

De nacht en ochtend regende het constant waardoor het belangrijk was om tijdens de warm-up het gevoel van de natte baan te krijgen. Randy hoorde echter een tikkend geluid uit het blok komen en eigenlijk betekende dat einde verhaal voor dit weekend. Ware het niet dat Nico Kooistra vanp rofiber raceparts.nl met zijn Aprilia aanwezig was en spontaan zijn motor ter beschikking stelde. In allerijl werd de motor omgebouwd zodat Randy toch nog van start kon gaan. Een hartelijke dank aan Nico is daarom wel op zijn plaats. Inmiddels was het net voor de eerste race droog geworden maar door de vele regen was de baan nog behoorlijk nat. Allard Kerkhoven schoot echt als een komeet weg en had al in de eerste ronde een flinke voorsprong. De concurrentie zag hem pas na de finish weer en dat betekende voor Allard de eerste overwinning bij de Dutch Superbikes. Randy was al direct in gevecht met de Belg David Drieghe en het leek er aanvankelijk op dat zij samen uit gingen maken wie de laatste podiumplaats zou mogen betreden. Naarmate de baan droger werd kwam echter Sebastian Legrelle sterk opzetten, met in zijn kielzog Koen Zeelen. Zo ontstond een mooi gevecht van vier rijders om de vierde plaats. Er werd regelmatig van positie gewisseld maar de opdrogende baan was niet in het voordeel van Randy.

  

“De geleende fiets” wilde ik natuurlijk wel graag heel thuis brengen. Bovendien stond alles natuurlijk niet optimaal afgesteld. Op de opdrogende baan werkte dat tegen me. Maar met de zesde plaats ben ik tevreden, gezien de omstandigheden. Bovendien tellen de twee Belgen voor me niet mee voor het ONK zodat het eigenlijk een vierde plaats is” aldus Randy die natuurlijk wel stevig baalde dat zijn eigen Aprilia wederom kuren vertoont.


De tweede race was het volledig droog en Randy reed eenzaam naar de negende plaats (zonder de Belgen voor hem een zevende klassering). “We hebben nu twee weken de tijd om alles op orde te krijgen. In het weekend van 22 september is de volgende wedstrijd tijdens het British Superbike evenement, wederom in Assen. Laten we hopen dat we het euvel vinden anders gaan we (wederom) een lastig weekend tegemoet “.

Laatst aangepast op maandag, 09 september 2013 19:04
 

copyright Randy Gevers© Alle rechten voorbehouden.     ontwerp & realisatie: Epulz reclame